XMotion Robot Kontrol Kartı V3

Ürün Kodu : 15968
Barkod : 9006720006101 Marka : Jsumo
1.529,06 TL + KDV
DAHA FAZLA İNDİRİM İÇİN TOPTAN SATIN ALIN!
Miktar
İndirim
3 - 5
%5
6 - 10
%10
11 - 50
%15
51 - 200
%20
Paylaş:
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Teslimat Koşulları
  • Tavsiye Et
  • XMotion Robot Kontrol Kartı ile Robot Yapmak Artık Daha Kolay!

    XMotion Nedir?
    XMotion robot projelerini kolaylıkla yapabileceğiniz Arduino tabanlı bir kontrol kartıdır. İçinde Arduino devresi, motor sürücüler, voltaj regülatörü ve ek devreleri barındırır.
    Korumalı özellikleriyle bir çok robot projesini kolaylıkla ve hızlıca yapabilirsiniz.
    Ek olarak XMotion kodlama için size hazır altyapı da sunmaktadır. Basit öğrenme eğirisi ile onlarca projeyi örneklerle yapabilirsiniz.

    xmotion-robots-2b.png (89 KB)
    xmotion-robots.png (81 KB)
    XMotion Kartının Farkı Nedir?
    XMotion 8x3 cm boyutları ve yüksek çıkış gücüyle çok kullanışlıdır.
    Bir proje yaparken en yüksek potansiyel ile başlamalısınız. XMotion size bu potansiyeli sunacaktır. Şimdi bu özellikleri tanıyalım:
    İlk olarak XMotion tamamiyle Arduino tabanlıdır. Arduino yazılımıyla kolaylıkla programlayabilirsiniz.

    arduino-xmotion-code.gif (224 KB)
    Daha fazla bilgi için lütfen karşılaştırma tablosuna bakınız.
    xmotion-tablo.png (82 KB)
     Özellikleri kısaca özetlersek:
    xmotion-ozellikleri-3.png (203 KB)
     
    xmotion-neler-yapilabilir.png (7 KB)
    XMotion robot tasarımcıları tarafından robot yapanlara özel tasarlandı. Küçükten orta büyüklükteki robot projeleri için her çalışmada kullanılabilir. Özellikle tavsiyelerimiz:
    • Mini sumo robot
    • Çizgi İzleyen Robot
    • Engelden Kaçan Robot
    • Küçük Kaşif Robotlar
    • Bluetooth Kontrol Projeleri
    • Işık Takip Robotları
    • Arduino Kullanan Tüm Projeler
    xmotion-ornek-senaryolar.png (8 KB) 
    Minisumo: 5 Rakip sensörü ve 2 Analog Çizgi Sensörü kullanabilirsiniz. (3 veya 5 rakip sensör öneririz.) Başlatma taktiğini seçmek için üçlü dipswitchi kullanabilirsiniz. Dönüş açısını trimpot ile ayarlayabilir ve kart üzerindeki buton ile robotu başlatabilirsiniz. Aynı zamanda kart, tüm robot başlatma modüllerini doğrudan kabul eder. Xmotion'un tasarımıyla çok ince tasarım olanakları elde edersiniz. 6 Ampere çıkışı ile mini sumo robotları için herhangi bir motor türünü kullanabilirsiniz. (Pololu, Fingertech, JSumo marka motorlar mükemmel yol arkadaşlarıdır)
     
    Çizgi İzleyen: 8 Çizgi sensörünü (örneğin QTR8-RC) kullanabilirsiniz, trimpot ve dipswitch kombinasyonları ile P, I, D ve hız değişkenlerini ayarlayabilirsiniz. XMotion'un yerleşik voltaj sensörü ile hız ve giriş voltajı arasındaki oranı yaratabilirsiniz. XMotion'un ince tasarımı size düşük ağırlık merkezi (COG) sağlayacaktır.
     
    Labirent Çözen: 4-5 veya daha fazla engel sensörü kullanabilirsiniz. Xmotion'un güçlü regülatörü tüm sensörler için yeterli akımı sağlayacaktır. Labirent robotuna kodlar yüklemek, mikro USB bağlantısı ile çok kolay olacaktır. Debug amaçlı Bluetooth modülünü de kullanabilirsiniz. Bluetooth modülü doğrudan XMotion'un altına lehimlenebilir.
     
    Gezici Robotlar: Örnek videolarda olduğu gibi. XMotion da gezgin/keşif robotları için çok kullanışlıdır. 6 amper x 2 güçlü çıkışlar ile neredeyse tüm 12mm, 15mm, 25mm ve 37mm motorları kullanabilirsiniz.
     
    Bluetooth Arabirim Projeleri: XMotion doğrudan Hc06 Bluetooth modülüne bağlanabilir. Bluetooth kontrol ve IOT projeleri oluşturmanızı sağlar.
     
    Robot Kolları, Servo Kontrolü: Xmotion ile Robot kolları tasarlayın, Bluetooth bağlantısı ekleyin ve inanılmaz projeler oluşturun. XMotion, aynı anda 8 servo motora kadar sürebilir. Bunu, servo motorları kullanan herhangi bir proje için kullanabilirsiniz. Eğer akım talebi 500 ma'den (5V regülatörün çıkışı) daha yüksek ise, doğrudan 4xAA bataryadan voltaj verebilirsiniz.

    robot-arm.gif (1.04 MB)
     
    xmotion-nasil-baslayacaksiniz.png (6 KB)
    Sadece Bu Basit Talimatları Takip Edin:
    1. XMotion kartınızı MicroUSB kablosuyla bilgisayara takın. (Her XMotion test edilmiş ve MicroUSB kablosuyla paketlenmiştir)
    2. Bilgisayar Xmotion'u Arduino Leonardo olarak tanıyacaktır. (Xmotion'un içinde Leonardo bootloader yüklüdür).
    3. Bundan sonra 2 seçeneğiniz var:
      - Doğrudan kodunuzu ve işlevlerinizi yazın.
      - XMotion.h kitaplığını kullanın. İlk önce kütüphaneyi kullanmak biraz zor olabilir, ancak eskiden kalmış eskizlerden sonra.
    4. Yanıp Sönme koduyla başlayın. Burada yine iki seçenek var:
      - Arduino'da File / Examples / Blink kodunu seçin ve Builtin_Led değişkenini 8 veya 9 olarak değiştirin. (Xmotion'da 2 kullanıcı ledi vardır)
      - İkinci seçenek Kütüphane kullanmaktır. Ve xmotion.ToggleLeds(time_in_mS) fonksiyonunu kullanın. Belirtilen sürelerde 2 kullanıcı led'i yanıp söner.
    Bu örnekten sonra eğer xmotion kütüphanesini Arduino'ya yüklediyseniz File/Examples/XMotion (Dosya/Örnekler/XMotion) dzininde bir çok hazır kod ile karşılaşacaksınız. İlk örneklerden sonra kendi kodunuzu yazmak için tek yapmanız gereken kartın arkasını çevirmek ve okumak. 
    XMotion-ozellikleri-2.png (175 KB)
    xmotion-elementler.png (6 KB)
    Dipswitch: Dijital Giriş Elemanları. Yazılımsal pullup ile kullanılabilir.
    Kullanıcı Ledleri: Dijital Çıkış Elemanları. Bu pinlere 5V vermeniz ledlerden ışık çıkartır. Mavi ve kırmızı renklidirler.
    Başlatma Pini: Dijital Giriş. Bu pin başlangıç butonuna paralel bağlıdır. Minisumo, çizgi izleyen robotların başlatma modülleri ile kullanılır. (MEB başlatma modülü ve mikrostart ile uyumludur)
    Voltaj Sensörü: Analog giriş elemanı. Analog okumayla giriş voltajının değerini okuyabilirsiniz. Analog değeri okuyun ve 0.0039 ile çarpın. (xmotion.VoltageIn() fonksiyonu örneklerle daha basittir)
    Trimpot: Analog giriş elemanı. Programınızda değişkenleri güncellemek için arduino kodunuzda kullanılabilir (hız, açı, zaman vb.)
    Motor PWM (Hız) / Dir (Yön) Pinleri: Her kanal bir PWM (Darbe Genişlik Modülasyonu - Hız) ve Dir (Yön) Pinine sahiptir. İleriye Yön için Dir pinini kodunuzda 5V yapabilir ya da xmotion.Forward() fonksiyonunu kullanabilirsiniz. PWM çıkışı, Arduino'nun dahili PWM kütüphanesi ile (analogWrite) kullanılabilir.
    xmotion-soru-cevap.png (5 KB)
     Bu işlerde yeniyim, XMotion bana uygun mu?
    Evet! Kartı tasarlarken yeni başlayanları da hedefledik. XMotion, korumalı özellikleriyle robotik yolculuğunuzu daha hızlı ve keyifli yapacaktır.
    Windows, MAC veya Linux Sistemleri ile çalışıyor mu?
    Evet. Arduino IDE'nin de çalıştığı tüm sistemlerde çalışıyor.
     
    XMotion'i robotik dışında başka şeyler için kullanabilir miyim?
    Kesinlikle! XMotion'un potansiyeli büyüktür. Arduino kullanan tüm projeler için öneririz. XMotion'u süper güçlü Arduino olarak düşünebilirsiniz. Bazı örnekler:
    • Kamera sürgüsü denetleyicisi
    • IOT'li Ev Otomasyonu
    • DMX kontrolü, Ses kontrol projeleri.
    XMotion Arduino shieldleri ile uyumlu mudur?
    Hayır. Küçük yapısı ve farklı pin sıralamasından dolayı standart shieldler ile uyumlu değildir. XMotion'a ek özellikler kazandırmak için modüller kullanmanızı tavsiye ederiz.
    XMotion, mikro USB ve LiPo pilin yanı sıra diğer güç kaynaklarını kabul ediyor mu?
    Evet. 7V ile 28V arasındaki herhangi bir güç kaynağını kullanabilirsiniz. Az akım çeken sistemler için alt sınır 6V'a kadar inmektedir.
     
    XMotion ile Dişi Jumper Kablolarını nasıl kullanırım?
    Kolay. XMotion altında yer alan I/O terminalleri (pedleri) birbirlerine standart pin mesafesine (2.54mm - 0.1 inç) sahiptir. Böylece doğrudan 24 Pin erkek pinleri lehimleyebilirsiniz. Erkek pinler lehimlendikten sonra dişi soketli kabloları takıp çıkartabilirsiniz.
     
    XMotion'a Neler Dahildir?
    Mini kutusunda aşağıdaki içerik gönderilmektedir.
    • XMotion Kartı (Test edilmiş)
    • Mikro USB kablosu
    • Yeşil güç terminali x 3 (İsteğe bağlı lehimlenebilir, güç girişi, motor çıkış terminalleri için kullanılır)
    • 1 x 24 Erkek Pin (İsteğe bağlı, I/O terminali için kullanılır).
    • Başlangıç kılavuzu
    xmotion-linkler.png (3 KB)
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.