Arduino

Akıllı Saksı Projesi

11 Ekim 2021

Bu yazımızda arduino ile akıllı saksı setimiz ile akıllı saksı projesi yapacağız. Akıllı saksı projemizde arduino ile toprak nem sensöründen ile ölçtüğümüz neme geöre  su pompasını çalıştırarak toprağı suluyoruz. Öncelikle setimizde bulunan malzemeleri sıralayalım. Setimizi Buradan satınalabilirsiniz.

Akıllı Sera Projesi

11 Ekim 2021

Bu yazımızda arduino ile akıllı sera setimiz ile akıllı sera projesini yapacağız. Projemiz üzerinde bulunan Dht11 sensörü ile sıcaklık ve nemi, toprak nem sensörümüz ile toprağın nemini ve ldr ile de seranın ışığının değerilerini 2x16 lcd ekran üzerinden gözlemlenebilmektedir. Aynı zamanda projemizde bulunan butonlar ile sıcaklık, nem ve toprak nemi ayarları yapılabilmektedir. Setimizde bulunan malzemeleri sıralayalım. Setimizi Buradan satın alabilirsiniz.

Arduino ile Servo Motor Kontrolü

16 Eylül 2020

Daha önceki Robopan Pan Tilt yapımı yazımızda servo motor kullanımından kısaca bahsetmiştik. Robopan yazımızda servo motorları mpu6050 ivme sensörüyle kontrolü anlatmıştık. MPU6050 İvme Sensörü ile Pan Tilt ünitesi yapımının detaylarını merak edenler buradan ulaşabilirler.

Servo motorlar açısal olarak çalışan, konumlandığı pozisyonda başka bir komut gelmediği sürece duran motor çeşididir. Hobby uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Servo motorların içerisinde bulunan dc motor sayesinde hareket mekanizması çalışır. DC motorun dönüş açısını hesaplamak için servo motorlar içerisinde potansiyometre ve tork ve dönme hızını etkileyen dişli mekanizması bulunur.

MQ135 Sensörüyle Hava Kirliliği Ölçümü

19 Eylül 2020

Bu Yazımızda MQ-135 Hava Kalite Sensörüyle ortamdaki havanın kirlilik değerini ölçerek sağlıklı bir hava ortamının sağlanması için bir uygulama gerçekleştireceğiz. MQ-135 Hava kalite sensörü NOx, Benzen, NH3, Duman ve C02 gibi gazların yoğunluğuna yönelik ölçüm yaparak bulunduğumuz ortamın havasının kalitesini belirlememize yardımcı olur. Hava kalite sensöründe ölçüm aralığımız ise 10ppm ile 1000ppm arasıdır. 

Arduino ile OLED Ekran Kullanımı

22 Eylül 2020

OLED Teknolojisi açılımı Organic Light-Emitting Diode yani organik ışık yayan diyot olarakta türkçeleştirilebilir. Oled teknolojisi diğer teknolojilerden farklı olarak renkleri oluşturmak için organik bileşenleri kullanmaktadırlar. Ekran üzerinde görünen her bir renk farklı karbon elenemetine sahiptir.  

Daha canlı renk yapısı sayesinde görsel arayüz programlamalarında sıklıkla tercih edilmektedir. Bu projemizde de OLED ekran üzerine arduino arayüzünden yazı aktaracağız. 

Roboshield ile Arduino Projeleri Yapımı

23 Eylül 2020
Roboshield Arduino Robot Shiedi, arduino uno kartı üzerine doğrudan takılarak kullanılan çok popüler bir maker kartıdır. Roboshield ile maker projelerinizi hayata geçirebilir ve onlarca farklı uygulamayı ekstra devre kurmadan tek kart üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda Roboshield ile dc motor kontrolleri, servo motor kontrolü, ultrasonik mesafe sensörü kullanımı, ldr ışık sensörü uygulaması, buzzer kontrolü gibi uygulamaları nasıl yapabilirsiniz bunlardan bahsedeceğiz.
 

Online Eğitimde Arduino Setlerinin Kullanımı

24 Eylül 2020

Robotus olarak öğretmenlerimize video konferans bağlantısıyla desteğimize devam etmekteyiz. Online arduino eğitimlerine yönelik ders müfredatı oluşturma, robotik projeler hakkında teknik destek hizmeti, uzaktan uygulamalı arduino eğitimlerinde kurumlara özel arduino setleri temini gibi bir çok konuda hizmet vermekteyiz. 

HC05 ve HC06 Bluetooth Modülleri Kullanımı

25 Eylül 2020

Bluetooth iç mekan haberleşmeleri için geliştirilmiş 2.4 ile 2.48Ghz aralığını kullanan haberleşme modülleridir. Ortalama bluetooth  modülleri arasındaki engelsiz mesafe aralığı yaklaşık olarak 15 metredir. Yeni nesil bluetooth modüllerinde bu mesafeler arttırılmış olsada arduino ile henüz uyumlu değillerdir. Arduino uygulamalarında ise HC05 ile HC06 bluetooth modülleri tercih edilmektedir. 

JSumo Commander ile RC Araba Kumandası Modifiye

16 Aralık 2021

Bu yazımızda kumandası bozulan veya kaybolan RC arabalarımızı JSumo Commander ile nasıl çalışır hale getireceğimizi anlatacağız. Jsumo Commander ile RC cihazlarınızı gyro veya joystick ile kontrol edilebilir hale getirebilirsiniz.

TEMEL SEVİYE ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YAPIMI

14 Kasım 2022

Bu yazımızda MEB Robot Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot Yarışma kurallarına uygun Flash Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot kitinin yapımını anlatacağız. Yarışma kuralları gereği öncelikle sanal olarak yarışmanın ön elemesini geçmeniz gerekmektedir. Ardından tasarladığınız robot kitiyle temel seviye çizgi izleyen robot yarışmasına katılım sağlayabilirsiniz.

Çizgi izleyen robotumuzu arduino ile kodlayacağız. Kodlama öncesinde robotumuzun tüm elektronik devre bileşenlerinin hazır ve montajlanmış olması gerekmektedir. 

1 2 3
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.